Знайомимось з творчістю Юхима Чеповецького


Юхим Петрович Чеповецький народився 19 серпня 1919 р. у Києві. Як він сам про себе писав, його дитинство і юність минули так само, як і в багатьох дітей тих часів: “З відзнакою закінчив Дитсадок і пішов до Школи”. А потім були педагогічний інститут, літературний інститут, учителювання... Змалку він подружився з гумором, що згодом вплинуло на всю його подальшу творчість, а це понад тридцять книг, тексти для музичних комедій, збірки віршів, казки та п’єси для дітей та юнацтва, сценарії для мультфільмів...
Про Юхима Петровича друзі кажуть: мало хто вміє так життєрадісно жити, писати й жартувати! Його надзвичайна особливість у тому, що для дітей він пише, наче для дорослих, а для дорослих– як для дітей. І тим, і іншим він пише як рівним собі. Кільком поколінням дітей полюбилися книги Ю. Чеповецького: про солдата Пєшкіна, Мишеня Мицика, корову Настурцію Петрівну. А подорослішавши, вони вже разом зі своїми дітьми наспівують пісеньки, що стали “народними”,– із мультиків про лікаря Айболить та капітана Врунгеля.

Також ми щиро сподіваємося, що ти запам’ятаєш не лише улюблених героїв книги, а й прізвище автора. І, побачивши його на інших книгах, зрадієш зустрічі, як радіють старому й доброму другові.

Коментарі