Книги для дорослих, які читають діти і дитячі книги, які читають дорослі!

   Книга – то надзвичайна річ! Неможливо описати її роль у житті людини з одного ракурсу. Кожна книга живе своїм особистим життям і навіть сам автор не знає яким буде той життєвий шлях.
    Так сьогодні є безліч книг, які спочатку писалися для дорослих, але вони стали улюбленими багатьох дітей і сьогодні входять в шкільну програму.
     Є також книги дитячих авторів, які обожнюють читати дорослі. Такий книжковий мікс не є шкідливим, а тільки навпаки приносить безліч гарних емоцій та приємних вражень.
      Можливо ви пропустили щось із цього цікавого списку, а можливо просто забули і з задоволенням перечитаєте ще раз. У них все по-справжньому: любов, дружба і чари, тому дорослим теж дуже корисно читати і перечитувати їх. У цьому огляді зібрані саме такі книги, які сьогодні, з висоти свого віку, кожен прочитає по-новому. 
До вашої уваги книги для дорослих які читають діти і дитячі книги, які читають дорослі!


1. Льюїс Керролл "Аліса в Країні чудес"




Цікавуща книга - улюблениця кількох поколінь. Божевільна історія про дівчинку, що впала до кролячої нори не така вже й дитяча, як здається на перший погляд, але в ній багато філософських, логічних та математичних загадок.



2. Джон Свіфт «Мандри Гулівера»



Твір народився як результат роздумів Свіфта над життям і долею людини та мрією про те, щоб «змінити» її обличчя. Це фантастичний твір за допомогою якого автору вдалося висловити свої думки, які переймали його на той час. Він був активним учасником у боротьбі ірландців за незалежність. Роман має сатиричні риси. Весь цей сарказм спрямований проти англійської монархії та політиків, які мріють тільки про високі посади. Але діти не думають про це, коли читають пригоди Гулівера.



3. Марк Твен "Пригоди Тома Соєра"



Книга, нагадує про те, що можна прогнути світ під себе, маючи в арсеналі тільки відро з побілкою і пензель. А також це відмінна історія для кожного, кому стало нудно жити і хочеться повернути безтурботність дитинства і дух пригод.


4. А. Конан Дойль «Записки про Шерлока Холмса», «Собака Баскервілей»



В яких тільки жанрах не працював цей автор. Багато його детективних сюжетів не тільки перечитувалася людьми різного віку, але й були екранізовані. І навіть якщо є такі, хто не читав його відомих оповідань, то стовідсотково дивилися фільми за його сюжетами.



5. Антуан де Сент-Екзюпері "Маленький принц"



Швидко плине час, на якісь речі зовсім не звертаєш увагу. Дорослим ніколи розглядати зоряне небо і задавати питання. Якщо ви помітили за собою, що ваше життя вимірюється цифрами, а квіти стали не такі привабливі як у дитинстві, то саме час перечитати «Маленького принца»
6. Джеймс Баррі "Пітер Пен"



Чи можна лишитися дитиною назавжди? Нащо ми всі так прагнемо стати дорослими? Чудова казка про Пітера Пена може стати справжнім одкровенням для дорослих. Відірватися від книги просто неможливо, і навіть після того, як читання дійде кінця, ви ще довго не зможете викинути з голови ті думки, що буле нею навіяні.


7. Мігель де Сервантес Сааведра «Хитромудрий іда́льго Дон Кіхо́т з Лама́нчі»



Пригоди про божевільного лицаря часто викликають у дітей приступи сміху. Які кумедні речі він вигадує для того, щоб зробити світ кращим. Може й для дорослих воно й справді було б смішно, якби не життєвий досвід і та правда життя, яку вони знають з іншого боку. Глибокі філософські роздуми народжуються в голові у дорослих. Та все частіше виникає питання, чи правильно я розставляю пріоритети у своєму житті?

8. Ганс Крістіан Андерсен "Дикі лебеді"



Андерсен не писав для дітей, як то чомусь повелося думати. Похмурі і трагічні казки не такі вже й корисні для дитячої несформованої психіки. Але історія про Ельзу та її братів стала справжнім гімном перемоги добра та любові. Рекомендовано для прочитання у будь-якому віці!

9.  Еріх Распе  «Пригоди барона Мюнхаузена»


Вперше у 1781 році у берлінському журналі «Путівник для веселих людей» було надруковано 16 коротких оповідань. Автор підписався «М-Х-Г-Н». Саме це і стало початком формування художнього образу легендарного барона Мюнхаузена. Потім ці пригоди доповнювалися іншими авторами. Короткі жартівливі пригоди дійшли і до наших днів і користуються не меншою популярністю як у часи першого виходу у Берліні.









Коментарі