Семінар - практикум «Бібліотечні сервіси для дітей»


05 листопада 2020  р. Полтавська обласна бібліотека для дітей ім.. Панаса Мирного проводила обласний семінар – практикум для працівників районних, міських бібліотек для дітей, бібліотек об’єднаних територіальних громад «Бібліотечні сервіси для дітей». Семінар -практикум відбувся онлайн на платформі Zoom в якому взяла участь Шульга Людмила Вікторівна.

Метою семінару було підвищення кваліфікації бібліотечних працівників  в напрямку впровадження нових послуг та інформаційних продуктів, розвитку онлайнових сервісів; трансформації соціальної місії та інформаційної функції бібліотеки в сучасних умовах.

У роботі семінару взяли участь провідні фахівці Національної бібліотеки України для дітей: заступник генерального директора з науково-методичної  роботи Полікарпова Людмила Петрівна, завідувач відділу науково-методичної роботи і бібліотечного маркетингу Кузілова Тетяна Михайлівна, завідувач відділу обслуговування дітей середнього і старшого шкільного віку та організаторів дитячого читання Невмержицька Наталія Мартинівна, завідувач сектору бібліотечної реклами  відділу соціокультурної роботи Кислова Олена Петрівна, а також директор Львівської обласної бібліотеки для дітей Лугова Лариса Анатоліївна.

Також реалізуючи Угоду про торговельно-економічне, науково-технічне та гуманітарно-культурне співробітництво між обласними державними адміністраціями Полтавської та Кіровоградської областей до участі в семінарі долучилися працівники відділу дитячого та сімейного читання Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т. Г. Шевченка – Ігнатова Юлія Анатоліївна та Бучукурі Оксана Станіславівна.

 У рамках професійного зібрання були обговорені питання: надання бібліотечних послуг користувачам-дітям та популяризація книги і читання у віртуальному просторі в умовах дистанціювання, їх плюси та мінуси; бібліотечні онлайн-проєкти, як засіб комунікації з користувачами під час карантину; ключові показники ефективності бібліотечної діяльності у соціальних мережах, соціокультурна діяльність: новий формат та можливості; планування роботи бібліотек на наступний рік. Під час практичних виступів учасники семінару ділилися своїм досвідом роботи, ознайомилися з новими напрацюваннями та обговорили проблеми, що цікавлять бібліотечних працівників.

 

Коментарі