Онлайн - семінар «Спільна робота шкільних та дитячих бібліотек щодо виховання екологічної культури школярів»

 




26 травня 2021 року на платформі ZOOM відбувся обласний онлайн-семінар керівників методичних об'єднань шкільних бібліотекарів та працівників публічних бібліотек, що обслуговують користувачів-дітей Полтавщини, «Спільна робота шкільних та дитячих бібліотек щодо виховання екологічної культури школярів», організатором якого виступила Полтавська обласна бібліотека для дітей ім. Панаса Мирного спільно з Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського.

Мета професійного зібрання, до якого долучилися 100 бібліотечних працівників, підвищення кваліфікації в напрямку формування екологічної компетенції дітей, координація діяльності дитячих, шкільних бібліотек, бібліотек інших систем і відомств щодо виховання екологічної культури школярів, розвиток онлайнових сервісів, трансформація соціальної місії та інформаційної функції бібліотеки в сучасних умовах.

У роботі онлайн-семінару взяли участь: провідний спеціаліст відділу організаційної роботи, моніторингу та зв'язків з громадськістю Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації Ірина Лебідь, кандидат біологічних наук, доцент Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», голова Полтавської обласної організації Українського товариства охорони природи Наталія Смоляр, голова Громадської організації "Екологічна нація", письменник, журналіст Богдан Красавцев, завідувач відділу біології та методичної роботи Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Людмила Брижак, викладач навчального пункту АРЗ СП ГУ ДСНС у Полтавській області Анатолій Величко.

         У рамках семінару були обговорені питання: спільної діяльності бібліотек різних систем і відомств, консолідації зусиль владних та громадських організацій, дитячих та шкільних бібліотек, закладів позашкільної освіти щодо формування екологічної свідомості дітей та підлітків, екологічного виховання і сучасних інноваційних технологій, ролі бібліотек і книги в організації екологічного виховання, основних способів захисту і загальних правил поведінки в умовах загрози та виникнення надзвичайної екологічної ситуації.

Під час практичних виступів учасники семінару ділилися своїм досвідом роботи, ознайомилися з новими напрацюваннями, обговорили проблеми, що цікавлять бібліотечних працівників та окреслили нові завдання щодо подальшої співпраці.


Коментарі