Конкурс читців поезії Шандора Петефі

















  

Посольство Угорщини в Україні, Національна бібліотека України для дітей, Національна секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги UA_IBBY, Національна спілка письменників України за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України оголошують Всеукраїнський дитячий конкурс читців поезії «Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра» з нагоди 200-річчя від дня народження національного угорського поета Шандора Петефі.

 

Участь у Конкурсі беруть діти від 11 до 18 років у 2-х вікових категоріях:

 - учні 5-8 класів;
          - учні 9-11 класів.

 До розгляду у Конкурсі не приймаються колективні роботи.

 Обласний етап Конкурсу проводиться з 9 березня по 1 вересня 2023 року в два тури:

I тур – у публічних бібліотеках сільських, селищних, міських рад територіальних громад Полтавщини – готуються конкурсні програми (відеоролик) – з 9 березня по 1 вересня;

II тур – підводяться підсумки, визначаються переможці в Полтавській обласній бібліотеці для дітей ім. Панаса Мирного – з 4 по 25 вересня.

Учасники Конкурсу в  першому турі обирають конкурсний твір для декламування, готують конкурсну програму  (відеоролик) за допомогою бібліотекарів, вчителів, батьків або законних представників.

 Кожен читець – учасник першого туру виконує лише один вірш Шандора Петефі в перекладі українською мовою або ж уривок. Тривалість конкурсної програми читця до 4 хвилин.

 Змонтовані у відеоролики формату МР-4 конкурсні програми учасників                    I туру в кожній віковій категорії (тобто по 2 програми від бібліотеки територіальної громади: одна у віковій категорії "учні 5-8 класів", друга – "учні 9-11 класів") направляються до ПОБД ім. Панаса Мирного на електронну адресу: gavrilukelena@ukr.net не пізніше  1 вересня.

 

Чекаємо конкурсні роботи (відеоролики).  

 

 

Коментарі