Дружба єднає серця

Сьогодні, 30 липня, ми відзначаємо одне з найважливіших свят усього людства — Міжнародний день дружби між державами, культурами та всіма людьми на Землі.


Міжнародний день дружби – дуже молоде свято, який з'явилося тільки в 2011 році. Рішення про заснування цього свята було прийнято Генеральною асамблеєю ООН 27 квітня. Там була підписана резолюція № 65/275, яка і проголосила початок історії Міжнародного дня дружби. Святкується воно щороку 30 липня.

Міжнародний день дружби 2018: історія свята.

Самою основою для цього свята можна назвати Декларацію і програми дій в області культури миру та Міжнародного десятиріччя культури миру і ненасильства в інтересах усієї планети, які охоплювали дати з 2001 по 2011 роки.
Завдяки цьому і з'явився Міжнародний день дружби. У цей день, Організацією об'єднаних націй було запропоновано влаштовувати різні заходи в державних установах. Все це зроблено заради популяризації свята, яке покликане будь-якими способами і зусиллями заохочувати діалог між країнами, вирішення конфліктів між ними.
Так само, Міжнародний день дружби – це свято, покликане зміцнити відносини між різними країнами, народами і релігіями. Про це йшлося у резолюції ООН: Дружба між народами, країнами, культурами і окремими особами може надихнути на зусилля із забезпечення миру і дає можливість навести мости між товариствами, які шанують культурне різноманіття".
Крім цього, в Міжнародний день дружби проводиться безліч заходів для молодих людей, які повинні популяризувати свято, привчити молодих людей до відповідальності, зміцнити повагу до різних культур і віросповідань.

Цей День покликаний зміцнити дружбу між народами світу, показати, що люди, їх погляди, переконання, культури хоч і дуже різні, проте рівні між собою та заслуговують поваги.
о проведення.
 Позитивність дружніх відносин важко заперечити. Такі відносини  цінувалася завжди і в усі часи. Всі народи  почитали дружбу найбільшою цінністю. Мислителі, філософи, літератори, політичні діячі залишили нам у спадок своє бачення дружби.




 Друг — це одна душа, яка живе в двох тілах. Арістотель
 Хороші друзі дістаються тому, хто сам уміє бути хорошим другом. Нікколо Макіавеллі
Ти помиляєшся, якщо думаєш, що можеш обійтися без друзів. Але ти помиляєшся подвійно, якщо думаєш, що друзі не можуть обійтися без тебе. Франсуа де Ларошфуко
Де б ми не були, з друзями завжди відчуваємо себе як вдома. Генрі Драммонд
Не варте життя того, у кого немає жодного дійсного друга. Ральф Емерсон Уолдо
Справжній друг - це той, хто буде тримати тебе за руку і відчувати твоє серце. Габріель Гарсіа Маркес
Найстрашніша самотність - не мати справжніх друзів. Френсіс Бекон
Не так важко померти за друга, як знайти друга, який коштував би того, щоб померти за нього. Едвард Бульвер-Літтон


Коментарі