"Ми читаємо завзято, а читання нам - це свято"








Цьогоріч саме Полтаві випала честь офіційно відкрити Тиждень для всієї України. На захід завітало 233 учнів.
З Полтавщини цьогоріч стартує Всеукраїнський Тиждень читання – щорічно честь розпочати останній надається одній з дитячих бібліотек держави. Цього разу свято розпочалося на базі Полтавської обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного. Їй у 2018-му виповнюється 80 років з часу заснування. 
Лариса Митрофанова, директор Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім.П.Мирного
- Для дітей протягом цього тижня буде безліч заходів, які пов'язані з книгою, з бібліотекою. Зустрічі с письменниками, літературні вікторини і цікавинки, різні змагання.
Директор Національної бібліотеки для дітей говорить: Тиждень дитячого читання започаткували в далекому 1943 році. Захід завжди проходить на весняних канікулах. 
Ініціатор останнього – Національна бібліотека України для дітей, а мета свята – популяризація книги та заохочення малечі до систематичного читання.
Алла Гордієнко, генеральний директор Національної бібліотеки для дітей
- Захід цей ще можна назвати книжковими іменинами, бо ми святкуєм книжку. До книжки приходять в гості її шанувальники – діти.
На захід запросили бібліотекарів, письменників, видавців, представників громадськості та двісті тридцять три учня полтавських шкіл. 

Інформація із сторінки Faсebook.

Коментарі