Оголошено обласний конкурс «Найкращий читач Полтавщини»в рамках Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Книгоманія-2018"








    Конкурс оголошено із запізненням.

Перший (відбірковий)  етап – в шкільних бібліотеках, сільських бібліотеках-філіях, міських бібліотеках-філіях для дітей, бібліотеках об’єднаних територіальних громад – з 26 березня по 6 квітня;
другий (районний/міський) етап – в районних (міських) бібліотеках для дітей, головних бібліотеках об’єднаних територіальних громад – з 9 по 20 квітня;
третій (обласний) етап – у Полтавській обласній бібліотеці для дітей                                  ім. Панаса Мирного – з 23 по 25 квітня.
У зв'язку із необхідністю внесення змін до Положення про обласний конкурс "Найкращий читач Полтавщини" та проходження процедури реєстрації у Головному територіальному Управлінні юстиції у Полтавській області,  наказ про затвердження Положення про конкурс та саме Положення будуть надіслані пізніше.
Просимо забезпечити організацію та проведення конкурсу.


Умови конкурсу
І етап проходить із 26 березня по 6 квітня;  координатором виступає  сільська бібліотека - філія  спільно зі шкільною бібліотекою НЗ. Координатор заохочує дітей до участі в Конкурсі, розповідаючи про можливість здобути перемогу і стати учасником Фестивалю дитячого читання "Книгоманія".
Для участі в Конкурсі потрібно вести записи в довільній формі про прочитані книжки (Читацький щоденник), які не входять до шкільної програми з літератури, а під час змагання вміти цікаво розповісти про будь-яку з них, на вибір журі.
Розповідь може бути як заохочувального, так і критичного змісту, аргументована цитатами з книжки. Тривалість виступу кожного учасника не повинна перевищувати 5 хв.
 До участі у відбірковому конкурсному змаганні допускаються учасники, які прочитали і зробили записи про 3 - 5  прочитаних книжок, які не входять до шкільної програми з української чи зарубіжної літератури.
Порядок виступів учасників визначається жеребкуванням. Члени журі обирають, яку книжку з поданого переліку представлятиме кожен учасник. Першому учасникові дається 5 хв. на підготовку.
Рішення Журі оголошується публічно відразу ж після закінчення змагання, визначення середніх балів учасників і підбиття підсумків. Переможці (по одному переможцю з 6 і 7 класів) отримують звання "Найкращий читач бібліотеки" і беруть участь у другому (районному/міському) етапі Конкурсу.
Координатор повідомляє переможців про умови, місце і дату проведення наступного етапу, передає реєстраційні документи та протоколи засідань журі координаторові другого етапу, а також надсилає заповнений протокол електронною поштою на адресу Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного (gavrilukelena@ukr.net) , не пізніше, як за 3 робочі дні до проведення другого етапу.

ІІ етап (районніий/міський) відбувається в термін із 9 по 20 квітня в районній (міській)  бібліотеці для дітей.
  Змагання проводяться окремо для учнів 6 і 7 класів, аналогічно першому етапові.
Журі конкурсу складається з 3, 5 або 7 осіб: координатор, місцеві активісти, журналісти, письменники, переможці конкурсу минулих років. Слід уникати запрошення до складу журі координаторів перших етапів, родичів учасників конкурсу або інших осіб, які можуть мати конфлікт інтересів. Список членів журі зазначається у Протоколі.
Формат проведення другого етапу аналогічний першому:
Учасники перед початком конкурсу представляють членам журі свої Читацькі щоденники, які мають містити записи про 6 - 10 прочитаних книжок, які не входять до шкільної програми з української чи зарубіжної літератури, включно з книжками з першого етапу.
Кожен учасник розповідає про будь-яку книжку зі свого списку, на вибір журі. Форма виступу довільна (крім комп’ютерної презентації). Тривалість виступу не може перевищувати 5 хв.
Члени журі оцінюють виступ кожного учасника за 12-бальною шкалою, керуючись особистими враженнями. Переможці другого етапу (по одному з 6 і 7 класів) отримують звання "Найкращий читач району (міста), об’єднаної територіальної громади". Рішення журі оголошується публічно відразу ж після закінчення змагання.
Переможці другого етапу беруть участь у третьому (обласному) етапі. Координатори другого етапу повідомляють переможців про умови, місце і дату проведення третього етапу та  передають протоколи засідань журі та зведену інформацію про підсумки 2-го (районного/міського) етапу координаторові третього етапу, а також надсилає заповнений протокол електронною поштою  на адресу Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного (gavrilukelena@ukr.net) , не пізніше, як за 3 робочі дні до проведення другого етапу.

ІІI етап (обласний) відбувається в термін із 23 по 25 квітня

Інформація про умови, дату та час проведення ІІI етапу Конкурсу буде надіслана пізніше.


Коментарі