Фотозона «В гості до Санти»

   




                            
Розкішна сяюча ялинка, під якою сила-силенна кольорових коробок із бантами… За вікном мило світяться гірлянди ошатних будиночків, а із зоряного неба вже дочувається мелодія дзвіночків. То мчить на своїх санях, запряжених оленями, Санта Клаус! Та ніхто не побачить його в небі, як і те, як цей смішний товстун незграбно пробиратиметься крізь димар твого будинку, щоб, не розбудивши нікого, покласти під ялинку подарунки…
Цю казку ми бачили на екранах щоразу, коли наближались новорічні свята. Тоді далеко за сімома морями, звідки прилітав Санта Клаус, англомовні діти вже давно розпакували з коробок свої іграшки, адже свята у них починалися раніше.
Образ Санти, який ми знаємо, вперше був описаний у віршованій казці Клемента Кларка Мура у 1823 році, яку він розповів своїм дітям. Як поему твір «The Night Before Christmas» опублікували зовсім випадково, та від тоді вона отримала неймовірну популярність. Товстим, старим, бородатим, в окулярах, у червоному ковпаку і з люлькою у роті Санту вперше зобразив карикатурист Томас Наст у 1860 році.
Санта Клаус – справжній чемпіон зі швидкості. Він доставляє подарунки півтора мільйону дітей за рекордний час – 24 години. І навіть темношкірі малюки з Мозамбіку з радістю розпаковують пакунки під зеленими пальмами. Добре, що чарівні сани можуть не лише їздити по снігу, якого там немає, а й літати у повітрі.
В цьому році Санта завітав до нашої бібліотеки, щоб порадувати  маленьких читачів. Впродовж  Новорічно – Різдвяних свят в книгозбірні діятиме Новорічна  фотозона « В гості до Санти», де можна буде зробити фото із Санта Клаусом, розповісти йому віршик, повести бесіду.


Запрошуємо всіх бажаючих!

Коментарі