Фотозона "В гості до Санти"

Є свята особливі, довгоочікувані, найдивовижніші і найулюбленіші - це Новий рік та Різдво Христове. Це час подарунків, сюрпризів, карнавалів і веселощів, коли навколо присутні добро, магія і казка. Ці свята приносять тепло і радість у кожну родину. Кожен вірить, що в новорічну ніч здійсняться всі мрії і бажання. Діти з незвичайним захопленням мріють побачити справжнього Діда Мороза, коли він вночі кладе під ялинку подарунки.
Низка новорічних свят в Україні починається з Дня Андрія, 13 грудня, і продовжується аж до старого Нового Року, який святкують 14 січня. Водохреща закінчує цикл новорічних свят. Стає трішки сумно, без красуні ялинки, веселих  вогників, прикрас. Прибрати ялинку з будинку, за народними віруваннями, необхідно було до Хрещення, що святкується 19 січня. Напередодні з хати виносили всі символи різдвяних свят: сіно, яке пролежало всі святки на столі, різдвяний сніп тощо. У багатьох регіонах  в оселі знімали прикраси, вимітали сміття, що назбиралося за свята, і попіл з печі.
Ми вдячні всім, хто ці новорічні свята провів з нашою бібліотекою, хто відвідав заходи, хто мав змогу зробити фото, відео, взяти книгу і просто поспілкуватися.

До нових зустрічей. 

Коментарі